Megnyertük a pályázatot!

Első műhely foglalkozás />

2022.07.15.

„TESCO Ön választ mi segítünk” pályázat

Pályázat időtartama: 2022. április 1-augusztus 31.
Támogatás: 400 000 Ft

Projektünk hiánypótló tevékenységként jelenik meg Dunakeszi és vonzáskörzetében. Egyrészt az itt működő iskolák egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen tudják betölteni tehetséggondozó szerepüket a túlterheltség és a kapacitáshiány miatt, különös tekintettel a hátrányos helyzetű, alulteljesítő tehetségek tekintetében. Másrészt, -előzetes igényfelmérésünk alapján, leginkább a szülők érzik szükségét annak, hogy gyerekeik megkapják azt a kiemelt figyelmet, mely tehetségük fejlesztését és a hátrányaik csökkentését célozza.

A projekt során 10 alkalomból álló Tehetségfejlesztő Műhely keretében 25 fő, 8-14 éves hátrányos helyzetű, alulteljesítő tehetséges gyerek számára biztosítunk a korosztályuknak megfelelő tehetségfejlesztő programokat. Az első alkalom a méréséről (figyelem, motiváció, önismeret, önbizalom tesztek) szól. Az eredmények alapján élménypedagógiaifejlesztő játékok valósulnak meg. A záró alkalom az eredmények bemutatásáról szól, ami a szülők, önkéntesek, és a helyi közösség számára is nyitott lesz.

A Tehetségfejlesztő Műhelyek eredményeit megosztjuk a helyi közösséggel. Célunk, hogy minél szélesebb körében láthatóvá váljanak az alulteljesítő tehetségek és közelebb hozzuk őket a többségi társadalomhoz.
A projekt közvetlen érintettjeinek száma: 25 fő hátrányos helyzetű, alulteljesítő tehetség (gyermek), valamint 25 fő szülő.

Közvetett érintettek száma: 1000 fő

Az első három műhely foglalkozás már sikeresen le is zárult.
Képeink:További képekért és hírekért kövess minket Facebook-on és Instagram-on is!